Author of Unfolding (after the Confusion)

Author of Confusion (Neal Morse)

Author of confusion you play inside my mind and I want to run
But where can I hide?
Author of confusion your aim is to confound ‘til I do not know
Which is up or down?
Author of confusion you play inside my mind and I want to run
But where can I hide?
“Author of confusion you start an endless chase; thoughts start running ‘round”
Never find their place
Author of confusion your aim is to confound ‘til I do not know
Which is up or down?

Low or high
The truth is I don’t know

Xnoizz Flevo. Bussloo. Vier dagen, vierdagen?  Duizenden jongeren en ietwat ouderen met een jonge inslag ;>) In ieder geval veel mensen die muziek, theater,sprekers en datgene opzoeken waarvan ze van vrienden of vriendinnen gehoord hebben:  vriendschap, geloof en iets met God of zo…. In de maatschappij is zoveel verwarring, zo veel discussie, zoveel onveiligheid, zoveel onzekerheid…. en hier wordt in allerhande toonaarden (en muziekstijlen!) iets verhaald over een zekerheid. Een zekerheid die geloof heet. Een zekerheid die op overgave stoelt. Grenzen die vrijheid geven, vergeving die de last verlicht,  zingeving aan de opeenvolging van dagen die doelloos op de grond morsen…

En er is een appèl: door de verwarring heen is God te vinden, en deze God zoekt de mens, zoekt jou! Onbegrijpelijk en niet te vatten in een zuiver rationeel redeneren. Geloof. Maar geloof waarin? In wat de kerk door de eeuwen heen geleerd heeft? In wat de ouders hebben doorgegeven? In de vele woorden uit de vele boeken? Of misschien wel gewoon uit de eeuwen oude Bijbel, die al  twee millennia stand houdt? In dat door mensen gekleurd en geschreven  relaas van het zich bekend maken – zichtbaar, hoorbaar, voelbaar, aanvoelbaar – van God. God, zo anders dan wij mensen, blijkt gekend te willen worden. Te lezen is, dat Hij meer dan een afstandelijke schepper wil zijn, meer dan een denkbeeld, waaraan wij kunnen twijfelen of modelleren naar onze eigen wens. Hij is – zo te lezen – een soeverein heilig God, die dicht bij de mensen wil staan. Zich laat zoeken en zoekt, vindt en gevonden wordt.

Door de verwarring heen, lang geleden in mijn leven, heeft Hij zich door mij laten vinden, terwijl ik hem eigenlijk niet zocht. Mooi ogenblik dat mijn leven veranderde en dat nog steeds levend is. Hoewel ik het niet begrijp is die God levend aanwezig in mijn leven. En waar ik veel discussie om me heen hoor en lees over twijfel, geloof en zekerheid, ben ik blij met de boodschap die als een rode draad ook door Flevo ging: God komt in Jezus dichtbij, ontwart de in-de-knoop-geraakte kluwen en houdt van je. Anders gezegd: God overschrijft de wanorde die de “author of confusion” (zoals Neal Morse zong)  in ons leven geschreven heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.